5 minuten met...

Maxime Monfort

Maxime Monfort is één van betere allround wielrenners van België. Hij voelt zich zowel in zijn sas bij het klimmen als bij het tijdrijden, waar hij in 2009 nog Belgisch kampioen bij werd. Hij startte zijn profcarrière in 2004 en rijdt de laatste vijf jaar voor Lotto-Soudal. De 36-jarige Ardenner is tevens een Rouche, en gaf vorig jaar nog de aftrap op Sclessin. 

Sinds wanneer ben je Standardfan, en wat trok je aan?

Ik kan me de exacte wedstrijd niet herinneren, maar ik was toen een jaar of 8-10 oud. In die periode ging ik naar het voetbal met mijn oom die in Luik woonde, en die tevens toegang had om na de wedstrijd spelers te zien. Ik moet je wellicht niet vertellen hoe indrukwekkend dat was als kleine fan om mijn idolen te ontmoeten.

Welke speler maakte het meeste indruk op je?

Ik ga jullie wellicht allemaal verrassen, maar de speler die ik het liefst zag voetballen in Aurelio Vidmar. Misschien niet de meest talentvolle speler in de ganse geschiedenis van de Rouches, maar oh zo indrukwekkend met zijn doelpunten.

Hoe ziet je ideale elftal eruit?

Ik ga voor het elftal dat me in de beginjaren zo heeft kunnen bekoren: Gilbert Bodart – Régis Genaux, Mircea Rednic, Dinga, Philippe Léonard – Alain Bettagno, Guy Hellers, Marc Wilmots, Gunther Schepens – Michael Goossens, Aurelio Vidmar.

Wie is je geliefkoosde trainer bij de Rouches?

Michel Preud’homme, versie 1.0 en nu versie 2.0

Men praat vaak over de magische sfeer op Sclessin? Waarom is dit stadion zo uniek in België?

Ik ga niet bijster origineel zijn, maar de sfeer is er altijd top, en dat kan een beslissende impact hebben op de sportieve resultaten. Ik wil ook nog even meegeven hoe vereerd ik was toen ik in januari 2018 de aftrap mocht geven. Dat was een grote verrassing en blijft één van de mooiste herinneringen.

Bedankt Maxime!