5 minuten met...

Mohamed Sarr

Mohamed Sarr  speelde voor Standard van 2005 tot 2010 en won twee titels met de Rouches. De Senegalees, die getransfereerd werd van AC Milan, vormde tesamen met Oguchi Onyewu een sterk central duo achterin de verdediging. In totaal speelde ‘Momo’ 154 officiële wedstrijden, alsook 56 oefenwedstrijden. De immer goedlachse verdediger speelde naast Standard ondermeer ook voor AC Milan, Galatasaray, Ancona, Atalanta en Hercules.

Momo, wat is jouw beste herinnering aan jouw periode op Sclessin?

Wel, dat zijn natuurlijk de twee titels die we behaalden met onze ploeg. Ik heb een lichte voorkeur voor de eerste titel onder leiding van Michel Preud’homme (2007-2008) omdat we erin slaagden een lange periode zonder titel te beëindigen. Het gaf dan ook een fantastisch gevoel om na de titelmatch de nacht in te duiken met onze fans. Wat een feest was me dat wel niet!

We hebben vaak over de magie van Sclessin. Waarom is Standard zo uniek?

Ik ga niet bijster origineel zijn, maar die magie vindt zijn oorsprong bij de supporters. Standard is uniek omdat het kan tellen op warmbloedige fans die steevast achter hun club blijven staan. En ze zijn natuurlijk enorm fanatiek met hun ploeg bezig.

Marouane Fellaini

Je speelde in je carrière met een aantal toppers. Wie stak ervoor jou bovenuit?

Dat zijn er eigenlijk best veel. Maar als ik het dan toch moet beperken tot een klein aantal citeer ik graag Marouane Fellaini, Dieumerci Mbokani en Milan Jovanovic.

En indien je een ideal elftal zou mogen samenstellen met spellers met dewelke je tijdens je actieve carrière speelde?

Espinoza – Marcos, Oguchi Onyewu, Paolo Maldini, Dante – Maroune Fellaini, Axel Witsel, Andrea Pirlo – Milan Jovanovic, Dieumerci Mbokani, Andriy Shevchenko